dinsdag 13 augustus 2013

Big trees and high mountains @ woodcamp

Vanochtend snel een kampvuur gemaakt om een beetje op te warmen na deze koude enerverende nacht met weinig slaap. We zijn niet echt voorbereid op deze nachtelijke temperaturen. Het is hier ook echt primitief kamperen. Een meisje zei in de wc tegen haar vader dat er niet eens een handdoek was om haar handen mee af te drogen, waarop haar vader zei, that's woodcamp honey, zo noemen ze het hier schijnbaar. S'nachts is het echt pikkedonker, we hebben een hoofdlampje om naar de wc te gaan, ook daar is geen licht. De mannen gaan gewoon naast de tent en na vannacht heb ik een steen gevonden waar ik lekker op kan zitten achter de tent, dan hoef ik niet door het donker, bergje af en weer op naar de wc. Natasja en Luuk willen s'avonds niet meer drinken. Michel heeft voor Luuk een berenbel gekocht en die neemt hij nu trouw mee naar de wc, we hebben immers gezien dat de beren hier echt zijn en ook heel dichtbij, er liep er zelfs een aan de overkant van het riviertje op de camping.
Vanochtend zijn we met de auto naar het museum gereden, van daar hebben we de shuttlebus genomen naar Moro rock, dit is een koepelvormige granieten monoliet die 75 meter hoog boven het oppervlakte uitsteekt, ontstaan door gesmolten gesteente onder de aardbodem dat lang geleden omhoog gedrukt is door geologische krachten. Je hebt hier een 360 graden uitzicht over de omgeving. Om hier te komen moet je een 1000 meter lange trap met 350 treden op en dat op de vroege ochtend! Hijgend kwamen we boven waar we een prachtig uitzicht hadden. Een vrouw was de rots aan het beklimmen, respect hoor, toen ze over de rand klom kreeg ze applaus van de mensen. Een ranger hield een praatje over de rots en het klimaat in het park. We gingen alle trappen weer naar beneden, gaat wat sneller dan naar boven.
Tegenover Moro rock begint de Soldiers trail, dit is een trail waar je hele grote Sequoia bomen ziet, de soldaten. Om de bekende boom, Genral Sherman, staan hekken,  hier staan ze Kris kras door het bos zonder hekken, veel leuker. Het was een pittige hike, flink klimmen, een lang stuk stijgen dan snel en stijl dalen, hoe meer je daalt hoe meer je weet dat je daarna weer omhoog moet, pfff..., we voelden onze kuiten flink en zelfs de jongens vonden het vermoeiend, Natasja had geen problemen.   
Ook kwamen we bij een omgevallen Sequoia waar je met de auto onderdoor kan rijden.
Vanaf de Soldiers trail gingen we over op de Alta trail en daarna de Huckleberry trail, we kwamen langs Chimney tree, een holle Sequoia boom in de vorm van een schoorsteen waar je in kon staan, hier zagen we twee mooie herten.

De schoorsteen naar boven van binnenuit.


En de foto van de dag met twee herten.

We kwamen langs Crescend meadow een stukje weide waar je vaak beren ziet. We zijn nog doorgelopen naar Tharps log een omgevallen holle Sequoia waar een cabin in is gemaakt, dit als onderdak voor de eerste pioniers. De cabin is vernoemd naar Hale Tharp waarvan men denkt dat hij de eerste non native Amerikaan is die dit gebied ontdekte.Toen we terug liepen naar de shuttlebus langs de meadow zagen we een beer, nou ja zien, hij zat in de struiken, af en toe zag je een stuk beer, een oor of een poot, we zagen hem niet in zijn geheel, wel zag je allemaal gewoel in het struikgewas, met zijn poot ging hij op een tak staan, at daar zijn eten van en ging verder naar de volgende tak. Later in de shuttlebus zagen we nog een beer in het bos lopen, dat was beer nummer 4. Alles bij elkaar hebben we zeker 8 km gelopen, lijkt weinig maar met al dat klimmen en op deze hoogte is dat best veel.
Terug gekomen bij de camping zijn we naar het riviertje gegaan lekker met onze voeten in het water, er zijn hier geen douches dus wel lekker om je voeten even te spoelen, het water komt van de bergen, dus ijskoud. Natasja is helemaal onder gegaan, de jongens hebben zich een beetje gewassen en zijn nat gespetterd door  Natasja.
Natasja heeft lekker couscous gemaakt voor het avond eten, worstjes op de BBQ erbij met een hotdog broodje, we hebben heerlijk gegeten. Daarna het vuurtje opgestookt en als toetje marshmallows. Eigenlijk wilden we de wekker nog zetten voor de sterrenregen vannacht maar we vonden het te koud, met sokken, sweaters en badlaken zijn we de tent in gegaan en gaan slapen na deze vermoeiende dag.
Een diepgaand gesprek??


2 opmerkingen:

 1. Als ik jullie verhalen lees en de mooie foto's zie, heb ik zo'n zin om weer eens naar Californi├ź te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie dag! Ik ben stikjaloers hoor ;)
  Veel plezier verder!

  Gr,
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen