maandag 19 augustus 2013

Toch beren in Yosemite?, ghost towns en hot springs

Vannacht onze laatste nacht in Yosemite, het bleef nog lang lekker maar later in de nacht was het weer zo koud! Het koelt hier in de bergen echt af. Ik hoorde vannacht geritsel langs de tent. was wel nieuwsgierig maar durfde niet uit mijn slaapzak omdat ik bang was dat ik dan moest plassen, ik had geen zin naar de wc te lopen. Toen we de volgend ochtend aan de ontbijt tafel zaten viel Luuk zijn oog hier op, hebben we dan toch berenbezoek gehad vannacht??Alle tenten en bagage weer in de auto en op pad naar onze volgende bestemming. Eerst nog even langs Curry village, vlak bij onze camping, kijken of we internet konden vinden om oma te feliciteren met haar 73e verjaardag, helaas kwamen we er niet op. Curry village zouden wij echt niet willen zitten, het zijn van die tent cabins, heel dicht op elkaar, je kan je auto niet naast de tent parkeren, geef ons dan maar onze eigen tent. Er was wel een heel grappig eekhoorntje hier.


We reden de Tioga pas, deze pas is op zijn hoogst zo'n 10.000 feet, een mooie weg, we hebben nog een wandeling gedaan bij Tuolume meadows naar soda springs, het was niet veel byzonders, een water bron waar water naar boven borrelt, stelde niet veel voor.Onderweg kwamen we nog een telefooncel tegen, even snel gebeld naar oma voor haar verjaardag, slechte verbinding.
We hadden gereserveerd bij Mono vista rv park in Lee Vining voor een kampeerplekje, we waren daar rond 2 uur, snel de tenten opgezet, voor het eerst op gras, nette campground met schoon sanitair en internet, nog even op Skype lang zal ze leven voor oma gezongen, hoewel het in Nederland al over 12 was maar er was nog visite!
 We zijn daarna direct weer op pad gegaan naar de bekende ghost town Bodie, vroeger was hier een goudmijn, er is hier voor 100 miljoen dollar aan goud uit de grond gehaald, erg veel voor die tijd. Toen de mijn was uitgeput zijn de mensen verdwenen, het stadje bleef achter, in 1962 is dit een nationaal park geworden en wordt het onderhouden, er is nog maar een klein gedeelte van het stadje blijven staan, grotendeels is het door brand en verval vergaan. Wij vonden het nog een grote ghost town, leuk om even doorheen te lopen, je kan je niet voorstellen dat meer dan 100 jaar geleden hier mensen leefden tussen de bergen in the middle of nowhere.

 Na de ghost town gingen we op zoek naar de Travertine hot springs, ik had dit gevonden op internet, het was even zoeken maar uiteindelijk hebben we het gevonden. Natasja en ik gingen ons even omkleden in de auto, de jongens gingen vast vooruit, konden we ze toch niet meer vinden. Ik al in de zenuwen, hier tussen de bergen op het eind van de vakantie de jongens kwijt raken! Michel ging naar ze op zoek, waren ze naar een andere hotspring gelopen, hier zaten naakte oudjes in. Ze zijn maar snel met Michel mee terug gelopen naar de eerste hotspring. Natasja, Luuk en ik gingen in het warme water, Fabian moesten we eerst overhalen, helemaal toen Natasja hele kleine wormpjes in het water zag!
Het was inmiddels al laat, we zijn terug gereden naar de campground, uitgestapt, koffers eruit, luchtbedden pompen, het leek een geoliede machine, de mede kampeerders stonden met open mond te kijken, binnen een kwartier was alles gereed en stapten we weer in de auto en zijn gaan eten in het dorpje Lee Vining. Toen we terug kwamen was het al donker. We zijn heerlijk gaan douchen na 3 dagen geen echte douche gezien te hebben, vooral Michel was blij, die had  niet in de rivier gezwommen en kon je op afstand ruiken ;-) Ik heb gelijk wat wasjes gedraaid en de jongens hebben hun social media bijgewerkt, daarna onder de wol/slaapzak voor ons laatste nachtje in de tent.

1 opmerking:

  1. Elke update gelezen, helaas lukte reageren niet met mijn Wordpress naam, nu maar eens op een andere manier dan maar proberen......

    Mooie verhalen en avonturen weer! Kramperen is dus niks voor ons, maar wel erg leuk om te lezen!

    Enjoy

    Theo    BeantwoordenVerwijderen