vrijdag 16 augustus 2013

Laatste 4 nachtjes kamperen @ Yosemite

Na weer een lekker ontbijt verlieten we San Francisco/Oakland en gingen we weer op pad naar Yosemity. Onderweg weer gestopt bij de Walmart voor proviand, dat neemt altijd meer tijd in beslag dan gepland, zo'n grote winkel maar leuk om even door te struinen. We reden een prachtige weg, langs een mooi meer waar weer waterenergie werd gewonnen. Daarna over de Sonora pas, heel mooi, de kinderen hebben er niet veel van mee gekregen, die sliepen voornamelijk. Ik wilde nog de laatste dag van ons verslag uploaden, ik heb het in de auto even snel gemaakt, gisteren werd het te laat door de verwijderde foto's. We kwamen een dorpje tegen op het hoogste punt van de pas, daar zagen we een bibliotheek, we zijn daar even gaan zitten, heerlijke stoelen, de jongens op wifi, Nederland stond met 1-0 voor tegen Portugal. In alle bibliotheken in Amerika heb je wifi, wel grappig dat je "in the middle of nowhere" boven op een pas een wifi spot tegen komt. Maar ik kon het verslag uploaden. Om half 4 waren we op de camping, Lower Pines, plekje 19. Het plekje is zelfs nog groter dan we dachten, toen we er in juni waren stond het vrij vol nu zagen we de hele plek. De tenten stonden weer snel. 

We zijn lekker gaan zwemmen in de Merced rivier, vlak naast onze plek, in het begin even koud maar als je gewend bent is het heerlijk, we hebben een band bij ons, kunnen we drijven in het water.

Natasja heeft weer couscous gemaakt, dit keer met paprika en Fetha kaas. Boneless chickenwings erbij, favoriet van Luuk en omdat we meer dan 2 pond hadden kregen we er lekkere broccoli salade bij, bij de Walmart. Garlic brood met boter en selderie stengels, wat een gezonde maaltijd weer en dat op de camping.      

Na het eten zijn Michel, Natasja en ik naar de winkel in de valley gewandeld, 2 à 3 km terug met de shuttle. De jongens bleven op de camping voetballen. Toen we weer terug waren zijn de kinderen gaan kaarten en wij richting ons tentje, kijken of we vannacht nog beren bezoek krijgen. Alles zit als het goed is in de beren box.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten