dinsdag 6 augustus 2013

Change of plans

We hadden vandaag een strakke planning, eerst zouden de kinderen naar de lower Antelope Canyon gaan, een smalle kloof in de grond met hele mooie vormen en kleuren door de licht inval. We waren er om 9 uur, er stond al een behoorlijke rij, bleek dat de Canyon voor de helft afgesloten is door flash flood. Tiental jaren geleden zijn er 12 toeristen verdronken door een snel opkomende flashflood, ze zijn nu dus een stuk voorzichtiger, de Canyon moest toen 2 jaar dicht. De prijs voor de toegang bleef hetzelfde en wij vinden juist het tweede stuk het mooist dus maar niet gedaan.
Tweede plan was varen op Lake powel, daar waren echter alle boten al gereserveerd. Daar ging onze planning.
We zijn toen naar Horse shoe bend gegaan, hier meandert de Colorado river tussen de rotsen en heeft een mooie hoefijzer vorm uitgeslepen. Het is een korte wandeling, alleen terug is het even pittig je moet dan door het zand de heuvel op.
Hierna zijn we naar de Walmart gegaan, het lijkt wel of ik in de C1000 loop, kom ik Gwendolyn uit ons dorp tegen met haar gezin. Het valt ons op hoeveel Nederlanders uit onze omgeving we tegen komen, in Zion een klasgenoot van Fabian, onderweg zagen de jongens een bekende in een auto naast ons, op Schiphol een meisje van school en ze hebben nog contact via whatsapp met Anne die nu richting Vegas gaat.
In de middag zijn we naar Lone rock beach gegaan, hier mag je met de auto het strand op rijden, het is aan het begin van Lake powel, Lake Powel is 900 mile lang. Het is geen natuurlijk meer, het is ontstaan na het realiseren van de Glen Canyon dam. Het stukje waar wij zaten staat een grote rots alleen in het meer, Lone rock. We hebben lekker gezwommen en relaxed op het strand, ook wel een keer lekker.
We hadden met Kees en Nella en de kids afgesproken bij Denny's te gaan eten en daarna naar het viewpunt aldaar voor de zonsondergang, na het eten was de zon echter al onder maar het blijft een mooi punt met aan de ene kant de dam en de andere kant de Colorado river.
We hebben daarna nog in het zwembad gezeten met een drankje en de kinderen hebben zich vermaakt in het zwembad tot  over tienen. We gaan vanaf nu verschillende routes rijden en zien elkaar weer over 10 dagen in yosemite.

1 opmerking:

  1. Wat zien de foto's er prachtig uit, wij kijken iedere keer weer met verbazing. Ik vind dat de jongens er ook zeer goed uitzien, het lijken wel baywatch men. De dames mogen er ook zijn hoor, maar goed ik kijk vooral naar de jongens. Monique Ammerlaan

    BeantwoordenVerwijderen