maandag 19 augustus 2013

Yosemite where are the bears?

We zijn er eindelijk achter wat het geschreeuw elke avond is, het is niet een zoekgeraakt kind. Een groep mensen van een campground bijv. North pines aan de andere kant van de rivier roept heel hard Jelmer, even later hoor je mensen van andere campgrounds ook Jelmer roepen, een soort spel, wat het doel is weten we niet, ook zagen we overdag een auto met een zwaailicht, het was een ranger die een auto aanhield die te snel reed. Gisteravond kwam een ranger bij ons langs vertellen hoe te handelen als we een beer zien, we hadden de berenbox open, ook dat mag eigenlijk niet, je moet hem behandelen als een ijskast, iets er uit halen en gelijk weer sluiten, beetje overdreven, we hebben geen beer gezien hier.
Overdagis het hier in de Valley 32 graden, maar ook hier koelt het s'nachts flink af, als we ooit weer gaan kamperen nemen we een warme pyama mee!
Natasja vond haar haar vet en is het vanochtend gaan wassen in de rivier, koud! Wij poedelen wel in de middag dan is het lekker warm, het water blijft echter koud.
Wat het is weten we niet maar we zijn steeds laat op de camping, Michel die altijd heel vroeg wakker is moeten we hier om half 9 wakker maken, voor hem bijna middag! Na het ontbijt gingen we op pad naar de mist trail, je kan hier omhoog naar de 1e Nevada fall, de upper Nevada fall en uiteindelijk de Vernal fall. Het is flink omhoog het pad op, ik moest regelmatig even rusten, het viel erg tegen, ook was er nog maar weinig water in de waterval. Het was ook erg druk op de trail. Bij de eerste waterval besloten we terug te gaan, de kinderen vonden er ook niet zo veel aan, je loopt omhoog te stompen tussen de mensen massa, en veel mooie uitzichten heb je ook niet, waarschijnlijk wel als je helemaal boven bent, maar we waren allemaal ook moe. We zijn via de upper campground terug gelopen naar onze camping. Wij vinden de upper en lower pines de mooiste campgrounds met ruime plaatsen, de upper heeft alleen geen riviertje, alleen een heel klein stroompje. De North pines vonden wij druk, met kleinere plekken. Overigens is het hier veel drukker dan in bijv. sequoia, je hoort regelmatig auto's, s'morgens komt de vuilniswagen, de shuttlebus gaat langs de camping.
Weinig water bij de lower Nevada fall.

7 jaar geleden waren we ook op de mist trail, we hebben hier een foto van ons 4 gemaakt, dit keer hebben we dezelfde foto op dezelfde plek gemaakt, alleen de volgorde is iets anders en dit keer met Luuk als fotograaf.
We zijn de middag naar Cathdral beach gegaan, een idyllisch plekje aan het water met uitzicht op de granieten rots El Captain. We zijn lekker gaan zwemmen en de jongens hebben gevoetbald.
De vallei van Yosemite staat bekend om de imposante granieten rotsen, ook vanaf onze camping zijn rondom hoge granieten rotspartijen, met als bekendste half dome.
We zijn in de valley boodschappen gaan doen, de kampwinkel van Yosemite, we hadden afgesproken dat  Kees en Nella zouden BBQen bij ons maar we hadden geen verbinding in het park dus hadden niets concreets afgesproken. Op de parkeerplaats zag ik ineens een grijze Dodge, laten ze daar nu in zitten, ik zwaaien, Jorn dacht eerst dat ik vlinders aan het vangen was, de Leeuwen kinderen vonden het een beetje eng vinden, eerst staan we in Vegas achter elkaar voor een verkeerslicht en in een groot park als Yosemite zien we elkaar ook, als dat geen toeval is. Ze gingen achter ons aan naar de camping, Michel was even spookrijder, Kees er gewoon achteraan ;-)
De jongens en Natasja hebben nog even gezwommen, daarna lekker gegeten, was weer even gezellig.Iemand heeft hier een wind gelaten, wie is de dader, haha!
Na het eten nog lekker appelgebak en marshmallows.
Familie de Leeuw moest nog een stukje rijden naar El Portal naar hun hotel, ben benieuwd of ze nog wildlife hebben gezien in het donker.
Wij zijn naar het rangerpraatje op de camping gegaan, dit ging over veiligheid als je Yosemite gaat exploren. Vooral goed voorbereid zijn, genoeg drinken en eten meenemen, anderen op de hoogte stellen waar je naar toe gaat, stay on the trail, veel mensen gaan voor de foto over de omheining bij de watervallen, jaarlijks vallen daar mensen in de waterval en overlijden. Elk jaar vallen zo'n 10 doden in het park, de meesten echter aan een hartaanval die gaan bijv. De mist trail lopen terwijl ze nooit lopen en veel te zwaar zijn. Interessant praatje van de ranger.
Al dagen is iedereen aan het proberen de ander te laten schrikken, Natasja en ik de jongens maar ze zagen onze roze sweaters. Michel en Fabian stonden achter de boom toen Luuk naar de wc ging, die schrok een beetje, het.is hier pikkedonker. De jongens probeerden ons te laten schrikken toen we onze tanden hadden gepoetst, ik schrok me rot, de jongens hadden lol, eindelijk was het goed gelukt.

1 opmerking:

  1. Ik doe leuke inspiratie op voor onze trip naar Cali volgende zomer en wat een mooie foto's
    Berend Botje (Ingrid MyVegas)

    BeantwoordenVerwijderen