donderdag 8 augustus 2013

Route 66, ezels en zon

Het heeft niet meer geregend, toen we wakker werden was er een strak blauwe lucht. Michel en ik hebben om 7 uur nog een wandeling gemaakt achter de camping langs naar de granite dells, mooi gevormde rotsen aan het Wilson lake.
Voor het ontbijt heeft Michel eieren gebakken met kaas en ham. Daarna eindelijk opa en oma even op Skype gesproken, het internet was hier goed, wacht woord was rockNroll, past echt bij de camping.
Luuk had weer een mooi verhaal, hij ging even douchen, vergat natuurlijk zijn handdoek. Hij stond lekker te douchen, de man die in het hokje naast hem stond te douchen keek over het muurtje en vroeg "what language do you speak?", Luuk dacht wat is dit nu, sta je lekker te douchen kijkt er iemand over het muurtje, de man was een echte hillbilly zoals je in films ziet met maar een tand, snor, langen haren. Het is echt een aparte camping, wel schoon en prima plaatsen, jammer van de muggen ze waren immuun voor alle anti mug sprays die we bij ons hadden.
Fabian wilde graag kanovaren, dat kan bij het nabijgelegen Watson lake, het zag er erg mooi uit, we reden naar de boatrental staat er dat ze alleen verhuren in het weekend, balen! Er was hier ook een camping zag er ook mooi uit alleen stond er niemand, 15 dollar pn, je kan hier ook leuk wandelen.
We zijn nog naar het dorpje gegaan, Whiskey row is de bekende straat hier, vroeger had je hier allemaal saloons, vandaar de naam, nu zijn er nog een paar saloons maar ook veel art galeries en souvenirshops, en veel excentrieke personen.
We zijn bij de Starbucks wat gaan drinken, en de kids op social media, je moet toch bijblijven. Toen we weer op pad waren was Luuk zijn telefoon kwijt, maar even gestopt, hij heeft hem gelukkig gevonden, na zijn portemonnee, zijn slippers en zijn tandenborstel vragen we nu steeds maar heb je alles bij je!
Onze volgende stop was Seligman een toeristische trekpleister aan de route 66, er staan allerlei oude auto's en attributen van de oude route 66, veel souvenirs ook, we hebben hier een ijsje gegeten. Hierna weer een uurtje rijden over route 66, het volgende toeristische plekje is Hackberry, erg klein, een winkel met veel oude auto' s en een soort diner, aan de muren e plafond zijn allemaal briefjes geld geplakt, dollars maar ook euro briefjes van 5 zagen we waar mensen hun naam op hebben geschreven. Als je hier bent moet je zeker even naar de wc gaan!
Hierna weer een uurtje verder over de 66 naar Oatman, we moesten een bergpas over, een smalle kronkelweg met diepe afgronden, wel heel mooi. Na het hoogste punt daalden we een stukje, hier zagen we langs de kant een ezel staan, toen we Oatman binnen kwamen zagen we er meer. Oatman is een oud mijnwerkers dorpje waar vroeger goud gedolven werd, van 1801 tot 1942, de ezels werden gebruikt om steen uit de mijn te dragen. Toen de mijn gesloten werd vertrokken de mensen, de ezels zijn gebleven en zijn verwilderd. Nu is Oatman een toeristische plek geworden, de ezels lopen door de straat. Er zijn veel souvenirs shops en saloons, we vonden dit erg leuk, zeker een bepaalde ezel trok de aandacht van de jongens.
.
Hierna was het nog een half uur rijden naar ons hotel, het Aquarius in Laughlin, een mooi hotel, we hebben 2 kamers tegenover elkaar, de jongens hebben een mooi uitzicht over de Colorado river, de tennisbanen en het zwembad, wij kijken ook op de rivier en de parkeergarage. Laughlin noemen ze ook wel klein Las. Vegas, ook hier staan de hotels vol met gokkasten en zijn enorm groot. In ons hotel is bijv. Een Outback, de Panda express, Subway, Macdonald en ga zo maar door.  Toen we hier om half zes arriveerden was het nog 41 graden! Tegenover het hotel is een outlet, misschien blijven we hier een extra nachtje voor we de lange rit richting. sequoia national park maken.

2 opmerkingen:

  1. Heb er vorig jaar ook geslapen leuk hotel. Outlet is niet super groot, maar wel paar leuke winkels :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ezels? Die zie ik zo vaak op broklede. Jullie vermaken je prima lees ik, ik heb ook het ontbijt van luuk gezien, jammie, zag er lekker uit. Iets vergeten, dat komt me helemaal niet bekend hoor, jullie hebben er gewoon een kind bij. Bevalt het, 3 kids?

    BeantwoordenVerwijderen