maandag 5 augustus 2013

Op weg naar Page en een warme douche

Het slangetje bij de toiletten had indruk gemaakt op de kids, Luuk schrok van zijn eigen schaduw en nog meer toen een vrouw omhoog kwam van het pad naast onze tent. Fabian hoorde de hele nacht geritsel rondom de tent en Natasja durfde om 2 uur s'nachts niet alleen naar de wc aan de overkant, heldhaftige moeder is maar meegelopen. Ze hebben het nu al over het beren gebied, Natasja wil dan 's"avonds niet meer drinken, Fabian denkt dat de beren ook in de toiletgebouwen kunnen zitten, dat wordt nog wat.
Na het ontbijt hebben we alles weer bij elkaar geruimd, tenten opgeruimd en weer op pad. Als eerste zouden we net na de uitgang van Zion de overlook trail gaan lopen, we hadden de laatste parkeerplek en zagen Nella op de parkeerplaats zitten met een boek, Kees en de kids waren al onderweg. Eerst moesten we even flink omhoog, ik voelde mijn spieren nog van gister. Op de helft kwamen we de Leeuwtjes tegen, even een foto van hun 3 gemaakt. zij gingen op weg naar Bryce, we zien ze morgenavond nog in Page waar we toevallig hetzelfde hotel hebben. Aan het eind van de Overlook trail heb je een prachtig uitzicht over Zion.
Na deze wandeling reden we weer over de mooie Kolob Canyon road het park uit, we zagen nog een steenbok langs de weg. Bij de afslag naar Kanab hebben we broodjes bij de Subway gekocht. We reden naar de Coral pink sand dunes, de duinen hebben hier een rood/ roze kleur, Fabian vond het meer oranje. We hebben een korte trail gelopen, zwaar in het zand, we zagen overal sporen van slangen en muisjes etc. de dieren zelf zagen we niet. Op de duinen waren ze met squads aan het rijden, we vonden het te warm om de duinen te beklimmen. Eigenlijk viel het ons een beetje tegen, we zijn verwend met White sands en de Great sand dunes. Er waren mooie picknickplaatsen waar we ons broodje aten met een paar glazen koude melk. Onderweg naar Page zagen we nog een jonge coyote langs de weg, zo schattig, helaas geen foto kunnen maken.
 
Het laatste uurtje naar Page sloeg de jetlag toe, we wilden nog een stukje dirt road rijden naar de Paria movie set  maar ze lagen achterin zo heerlijk te slapen dat we dat maar overgeslagen hebben. We zijn later nog even gestopt bij de Glen Canyon dam. Daarna naar het hotel, we hebben een grote kamer met 3 queens bedden. De jongens zijn nog even gaan zwemmen, wij hebben boodschappen gedaan bij de Walmart, toen we weer buiten kwamen had het geregend. Allemaal heerlijk een warme douche genomen, daar waren we wel aan toe!. We besloten  vanavond lekker niets te doen, we hebben pizza en boneless chickenwings  bij de pizzahut gehaald. allemaal op bed, tv aangezet, computers tevoorschijn, helaas is het internet hier traag dus daar konden we niet veel mee. Na 10 minuutjes was iedereen in dromenland, half 9!

2 opmerkingen:

  1. Hallo,
    Wij vonden Zion ook een heel mooi park. Leuke foto's. Nog veel plezier!
    Groeten Jess

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook hier werden de ogen om 20.30 uur zwaar!

    BeantwoordenVerwijderen