zondag 18 augustus 2013

Yosemite - What a wonderful world....!

De kinderen hebben gister nog een tijdje gekaart, eindelijk had Luuk ook een keer gewonnen, hij is beter in het donker. Het is hier echt donker, gelukkig is er hier wel licht in het toilet gebouw, op een sensor, het licht gaat pas aan als je naar binnen gaat, er is zelfs een spiegel. We hoorden de hele tijd al geroep op de andere campground aan de overkant van de rivier, toen de jongens in de tent lagen zagen ze twee politie wagens met zwaailicht, ook hoorden we honden. Misschien was er een kind kwijt?
In de ochtend weer bezoek van ons huishert.


Vanochtend waren we pas laat op, we vertrokken pas om half 11. We zijn de Glacier road opgereden om de Sentinel dome en Taft trail te lopen. Voor we echter bij de trailhead waren was het al half 12. Het park is zo groot. Het was prima wandelweer, we zaten op hoogte en het was 23 graden. Eerst deden we de Sentinel dome trail, een ligt stijgende trail, je loopt om de dome heen en van de achterkant klim je er dan op, van daaruit heb je een prachtig uitzicht over het dal. Eigenlijk wilden we een loop doen waarbij we bij Taft point uit zouden komen, er stonden echter 2 bordjes richting Taft trail, de een was 2,8 Miles, de andere 2,1 Miles, ik heb op de beschrijving gekeken en daar stond dat je een stukje terug moest lopen en dan de afslag pohono trail moest nemen, dit was de trail van 2,1 we liepen echter helemaal terug naar de parkeerplaats, hadden we toch die van 2,8 moeten nemen. 


We zijn even naar de wc gegaan, yoghurt gegeten en van daaruit weer naar Taft point gelopen. Deze trail vonden we mooier, je liep gedeeltelijk door het bos in de schaduw en gedeeltelijk over de rotsen, bij de Sentinel dome loop je heen omhoog en terug daal je voornamelijk, hier is het andersom. Op het eind was ook weer een prachtig uitzicht, ook zag je de fissuren, diep, smalle kloven, als je daar in valt, ik weet niet hoe diep het is maar diep is het zeker, helaas zie je geen diepte op de foto's dus die hebben we maar niet geplaatst, wel de foto's op een uitstulping op grote hoogte, de kinderen durfde er niet meer op te staan want ze zagen een scheur in de rots, als die afbreekt!! Al met al hebben we weer zo'n 8 km gelopen. 
Natasja en ik hadden hier vlakbij een hotel in Oakhurst in juni, daar is een Starbucks en Jamba juice, Michel wilde wel zien waar wij hadden geslapen, het was echter verder dan we dachten, maar we hadden nu wel weer vers sap en lekkere koffie en niet te vergeten Wifi, hij was alleen traag, de weblog erop gezet alleen de foto waar ik op stond is niet geladen, die zet ik er later wel goed op. We hebben nog boodschappen gedaan bij Von's en toen weer ruim een uur terug gereden naar de campground, onderweg nog een foto gemaakt bij tunnelview, het licht was niet zo goed op dit tijdstip.
Zeven uur waren we weer terug bij de tent, we hebben ons wat gewassen in de rivier, inzepen en afspoelen. Noodle soep en instant maaltijd gegeten, gekookt water erbij en je hebt een lekkere maaltijd. Marshmallows op het kampvuur en we hadden weer lekker gegeten. 
Eigenlijk wilden we morgen de panorama trail gaan doen, het is echter meer dan een uur rijden naar het startpunt van de trail, Kees en Nella zouden bij ons komen eten en dan met Michel de auto daar weer ophalen, je bent dan echter twee uur onderweg om de auto op te halen en weer terug te rijden, dat vinden we te lang, we willen daarna gaan BBQ'en en zij moeten ook nog terug rijden naar het hotel, ook is het moeilijk wat af te spreken omdat de verbinding slecht is, we kijken morgen dus wel welke trail we gaan lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten